Antep Fıstığının Yararları
Antep Fıstığı adını yetiştiği ilk yerleşim yeri olan Gaziantep’ten alan, kabuklu bir yemiş türüdür. A ve C vitamini içerse de bünyesinde en fazla B vitaminleri barındırmaktadır. Genelde tatlı yapımında kullanılıp, kuru yemiş olarak tüketilsede içerdiği yağlar ve vitaminler sayesinde insan bünyesine inanılmaz bir fayda sağladığı bilinmektedir. Bu yararlara gelin birlikte göz atalım.
1) İçerdiği antioksidanlar ile kalp sağlığını koruyor ve kolesterol seviyesini düşürüyor.
2) Kandaki şeker oranını dengeleyerek, insülin direncini azaltır bu da diyabeti önlemede yardımcı bir etkendir.
3) İçerisinde yağlardan bahsetmiştik. Bu yağlar kilo aldırmayan yağlardır ve vücudun enerji oranını artırarak, kilo vermeye de yardımcı olur.
4) İçerisinde yer alan lutein maddesi gözün görme yetisini arttırmaya yardımcı bir maddedir ve bu madde ileride oluşacak katarakt hastalığının oluşmasına engel olmaktadır.
5)Antep fıstığı yağı, cilt üzerinde masaj etkisine sahiptir. Cildinize masaj yaparak sürdüğünüz Antep fıstığı yağı, kuru ciltler üzerinde etken rol oynamaktadır.
6) Antep Fıstığı içerdiği yağ asitleri sayesinde sindirim sistemini rahatlatır, yediğin gıdaları rahatça sindirmene yardımcı olmaktadır.
ANTEP FISTIĞININ BESİN DEĞERİ (100 gr)
100 gr bir Antep fıstığı sizlere besin konusunda zenginlik sunmaktadır.
B6 vitamininden 1.7 mg,
C vitamininden 5.6 mg
Kalsiyum 105 mg ve Demir den de 3.9 mg içermektedir. Toplam yağ oranı 45 gramdır ve bu da vücudunuzun yağ oranını dengelemektedir.
Tüketeceğiniz 100 gr Antep fıstığı sizlere sağlık olarak geri gelecek, bir sonraki nesillere sağlıklı bir gelecek bırakabileceksiniz.
Afiyet olsun.