Antep fıstığı hem bol vitamin ve mineral içeren hem de her damak tadına uygun lezzetli bir yiyecektir. Özellikle çocuklara kahvaltıyı sevdiren Antep fıstığı ezmesi nasıl yapılır? Çok basit tarif ile kendi ezmenizi kendiniz yapabileceksiniz.
Malzemeler:
100 gram Antep fıstığı
150 gram pudra şekeri
1 çay bardağının 3/1 su
Yapılışı:
Fıstıkları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine serip, 180 derece ısıtın.
Isınan fıstıkları blenderden çekin. Daha sonra pudra şekeri ilave ederek, suyu da döküp karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler hamur kıvamına geldiğinde derin bir kabın içerisine koyarak, yoğurun.
Daha sonra streç filme sarıp, rulo yapın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.